Øyvind stilte på dugnad med Buss fra Finnøy Buss. Fantastisk med foresatte som stiller opp på denne måten. Pen tusen takk for en sikker og kjekk busstur. Han slapp unna med buss sjåfør sangen kun ett par ganger. Etter å ha sett litt på naturen og litt på DVD filmen var vi plutselig framme.

Velkomst komiteen hadde allerede romfordelingen klar og hadde merket alle suitene med navn. Deilig tomatsuppe var også klar. Vanvittig så godt det smaker med tomatsuppe på speidertur. Undertegnede har gjort forsøk på å lage det hjemme også, men da smaker det bare rart. Den gjør seg absolutt best sammen bål lukt og det lukter alltid bål av speidere. (uansett hvor nyvaska de er)

 

Vandrerne hadde bestilt en enda mer eksklusiv overnatting den først natten. Lavvo!.  De pakket sakene sine, spente på seg skiene sine og la i vei.  Moderne speidere vet å organisere seg, og hadde selvfølgelig ordnet med at RBG ( Rovernes Beredskaps Gruppe) hjalp til med transport av felles utstyret. Gode naboer er jo bra å ha.  Ja ja Når sant skal sies så var det nok Jane som sto bak genistreken, men uansett så stiller RBG som vanlig velvillig opp. Pen tusen takk! Kan denne velviljen skyldes at vi sender dem alle våre beste menn (og kvinner)? Eller er de simpelthen ekte speidere?

 

Vel framme ved den utvalgte leirplassen ble lavvoer slått opp og ovnene montert og fyringen kunne starte. Været var kjempebra. Noen få minusgrader, litt vind. Helt perfekt for å overnatte ute i lavvo. Uansett var det ikke så kaldt som da de lå ute på Vinterkurset i januar.  I forhold til -22 var jo dette nesten for sommer å regne.   Hva som siden hendte vites ikke, men det var noen trøtte smilefjes som slo seg sammen med resten av gjengen på skituren neste dag,

 

Vi som ikke går rundt med en potensiell polfarer i magen og losjerte i hytta, krøllet oss utpå kvelden fornøyde ned i soveposene, full av forventning om eventyrene foran oss. Kjøkken gjengen var oppe først, fyrte i peisen, laget kaffe og kakao og dekket det renest hotellfrokostbordet. Speiderne spiste med skikkelig fjellspeider appetitt. Smurte seg matpakker og fikk kakao på termosene og pakket i sekkene sine. Og smurte fjes og ski. For solkrem var definitivt påkrevd - masse. Man bestiller da påskevær når man skal på skitur.  Pent tusen takk til alle de foreldre som har sendt sine vær bestillinger til rett adresse. Godt jobba.!!!! 

 Etter at Flagget var heist, sangen sunget startet Hege opp skyttelbussen og fikk alle på plass til starpunktet for ski turen. Alle unntatt gruppeleder som hadde greid å pakke feil ski, Genialt…. Eller flaut, det kan en velge. Litt uti løypa møtte de den tidligere omtalte trøtte men blide gjengen som hadde sovet i lavvo.  Løypa de gikk heter Siri Kroken. Det er en flott turløype med masse deilig bakker rett vei.  Den passet for de fleste. Kjempe imponert over småspeiderne som den dagen gikk 1 mil på ski, bare med godlyder.

Et lite tips fra ei snartenkt lita ei, som snart er stor nok til å begynne i speidern. Alt man behøver for ekstra fart og spenning er en kraftig tau, en skikkelig sprek rover speider og vips så har man verdens beste skitur. Fort går det også. Vel verd å prøve.   

En skikkelig pause trengs også når en er på tur. Skiver og kakao er kanongodt. Noen benytter pausene til å slappe litt av og nyte sola, mens andre bare bobler over av energi og kan ikke få rent mange nok ganger i bakkene før skituren går videre.

Etter 1 mil i sola på vel preparerte løyper var gjengen tilbake til hytta. Da var det tid for medbrakte delikatesser og saft. TUSEN TAKK til alle foreldre (mødre) som har bakt deilige kaker til oss. De smakte fortreffelig. Etter en masse leking i snøen, bygging av taubro over en bekk, øving på kveldens underholdning ramler gjengen inn i hytta utpå ettermiddagen. Fascinerende hvor mye energi det inni en speider. Kanskje det burde forskes på det som alternativ energikilde? 

 Lørdag er Taco dag, også på speidertur. En kjempeporsjon med alt digg som hører til taco ble satt fram og sultne speider storkoste seg. Etter middagen var det klart for leirbål. Vandrerne hadde regien og det gikk som det pleier – BRA. Vi sang, lekte leker og ble underholdt etter alle kunstens regler. En slags teater fortelling skapte masse latter. Samt leken med uhøflig busspassasjerer. Vi tok en SKIKKELIG og jeg mener SKIKKELIG Yogi for Espen Susort som vant tegnekonkurransen på sommerleiren og har designet de flotte nye Vintersportsmerkene. Disse deles ut etter 3, 5 og 8 år på vintersportshelg. Siden merkene var nye hadde vi ett skikkelig oppsamlingsheat og delte ut masse merker. Inn i mellom alle morsomhetene fikk vi tid til å spise deilig speidergodterier og litt chips.

 

Det var en trøtt gjeng som tumlet i soveposene denne kvelden.

 

Søndagsfrokost med kakao, blir det bedre? De som hadde bestilt godværet var ikke like heldig med søndagsbestillingen, men men  det finnes ikke dårlig være bare dårlige klær.  Etter Frokost var det klart for Vinter Olympiade. Vandrerne hadde klekket ut den ene øvelsene listigere enn den andre. Snøsvømming  for eksempel (kommer i vinterolympiaden om 4 år.) Etter alle konkurransene var det kake fest mens vandrerne regnet så blekket sprutet. Så høydepunktet: Resultat og medalje seremoni.  Alle fikk speidergull. Vant gjorde roverne. Endelig.. for første gang på alle de årene de har vært med gikk de til topps? Ett vakker syn med så sinnsykt glade gutter. Jeg tror jammen de har trent helt siden i fjor.  Før vi dro var det søndagsmiddag: Pølser i brød og wraps. Deilig.   Ja og så vasket vi ut hytta selvfølgelig. Alle i arbeid, store og små. Effektivt.  PS. Den superstrenge kontrolløren fra Turistforeningen, som kom og sjekket etter vi hadde dratt, var kjempefornøyd med utvasken. Bra jobba alle sammen !!

 

Da alt og alle var ute av hytta, og  løse votter, luer og sånn var gjenforent med sine rettmessige eiere var vi klare for returen. Øyvind buss sjåfør kom med buss og fraktet en lykkelig gjeng hjem til mor og far.

 

Til alle som var med på tur. Dere er en utrolig kjekk gjeng å reise på tur med – store og små.

Takk til alle som har bidratt til å gjøre dette mulig, takk til alle som har bakt. Takk til Øyvind som kjørte bussen, Tusen takk til Elisabeth som i år igjen styrte kjøkkenet med sikker hånd. Takk til RBG for assistanse med utstyrstransport. Takk til Speiderledere som stiller opp. Takk til Jane som sitter oppe om nettene klar på PC’n for å få booket hytta 2 sek over 12. Takk til alle foreldre som har lånt oss alle disse kjekke speiderne.

 

Hilsen en stolt Gruppeleder i Riska Speidergruppe

Hilde