Ledere: Arne og noen flere... (vi trenger en voksen per patrulje. Flott at noen av dere foreldre stiller opp på møtene - det er veldig kjekt å ha dere med. Gi beskjed til Arne om flere vil være med)

Nå har alle patruljene fått tak over gapahuken og bålplassen er gjort klar. Det er veldig kjekt at dere fikk dette til. Denne uken skal vi kose oss ute med gapahukene.

I dag blir det fokus på to ting:

 1. Patruljesærpreg til gapahuken. Nå skal dere pynte litt på gapahuken og lage den akkurat slik dere selv vil. Tenk på hvordan dere kan få gapahuken til å gjenspeile patruljens navn eller noe som  er typisk for patruljen. NB Ikke ta med plast og ting som etter hvert blir søppel ut i skogen. Dere kan godt ta med litt materialer til å lage patruljesærpreg av, men bruk naturlige materialer. Det kan også være lurt å dekke gapahuken med litt greiner slik at den blir mindre synlig og mindre utsatt for at vinden river i presenningen.
 2. Lage bål. For oss er det veldig viktig at dere speidere klarer å lage et bål uten alt for mange hjelpemidler. Et bål kan redde deg i en vanskelig situasjon og det er noe alle bør kunne. Et bål gir også mye kos og de som vil kan god ta med litt enkel mat de kan varme på bålet. Dere må ta med litt ved slik at dere får fyr på bålet (i tillegg finner dere sikker litt ved i skogen også). 

Vi har fremdeles listen med punkter vi vil dere skal gjennomføre. Dere må gjøre alle oppgavene for å få full score. De som får full score får en overraskelse.

 1. Bygg gapahuk
 2. Bygg bålplass
 3. Lag bål
 4. Lag mat på bål
 5. Lag et navn til leirplassen
 6. Lag et patruljesærpreg til leirplassen
 7. Pynt gapahuken
 8. Lag noe praktisk til gapahuken (vedskjul, dørskilt, sitteplasser el.)
 9. Inviter noen du kan ha god avstand til på leirbålunderholdning
 10. Overnatting i gapahuken

Kan dere på møtene framover jobbe med dette og dokumentere med bilder at dere har løst oppgavene? Vi har noen strenge (og urettferdige) dommere som gir dere poeng, så ser vi etter hvert hvem som får full score.

Vi skal være ute, så alle må være kledt for det været vi får

Ta med hodelykt, refleksvest, sitteplate og speiderkniv. I tillegg er det alltid godt å ha med termos med varm drikke og litt mat å varme på bålet. Husk å ta med noen vedpinner til bålet.

Vi tar med litt surretau, noen sager og noen spader. 

Turute