Blir du med på padleekspedisjon på Telemarkskanalen?

Foto: Anita Bergland 

Til sommeren skal vi i Tasta og Riska speidergruppe på ekspedisjon med kano på Telemarkskanalen. Dette blir en flott tur i et veldig fint område. På turen får vi møte de gamle turistbåtene på kanalen og oppleve hvor viktig kanalen engang var for transport til de indre deler av Telemark.

Litt praktisk info:

Leiren går fra fredag 24. juni til tirsdag 28. juni (helt i starten av sommerferien)

Transport er enda ikke helt avklart, men sannsynligvis kjører vi buss. Start fra Stavanger/Sandnes ved lunsjtid fredag og med retur tirsdag kveld. Kanoer og utstyr fraktes med privatbil.

Vi forsøker å holde prisen på leiren lav. På grunn av transportkostnader forventer vi en pris på ca 2000 kr.

Påmeldingsfrist: 1.mai

 

Litt mer om turen:Telemakskanalen

Vi starter ved utløpet av Flåvatn og padler gjennom alle slusene ned til Ulefoss. En sluse er som en trapp for en båt, og det er spennende (men helt ufarlig) å padle disse med kano.

Underveis bor vi i telt og det blir overnatting både på campingplass og ute i terrenget. Vi transporterer selv alt utstyr vi trenger – med kano går det fint.

Maten koker vi selv. Kokken har enda ikke bestemt menyen, men noen har snakket om beverhalesuppe og tørket tiur… Vi får se hva det blir til slutt, men godt blir det helt sikkert.

Turen er lagt opp slik at alle i tropp skal kunne gjennomføre den. Det er moderate padlestrekninger hver dag, og vi skal ha tid til bading, lek, fiske og kos. Ettersom vi er på vannet krever vi imidlertid at alle som skal delta må være svømmedyktige.

Dette blir en veldig kjekk tur med mange kjekke speidere – noen kjenner du fra før og så blir det helt sikkert også noen nye venner.

 

Padling

Endelig påmelding sommerleir 2022