Vintersport 2008.

Litt få deltagere i år, men det var litt av en godgjeng som dro til fjells 4-6 april i 2008. Fredag ettermiddag kom bussen fra Sola til Fatland og lastet ombord en gjeng spente speidere, ett lass med sekker, ski, og kaker. Turen opp til Solheimsdalen gikk  flott. transport fra bussholdeplassen til hytta

På grunn av trang bro og lang buss måtte lederne kjøre litt skytteltrafikk fra krysset og opp til hytta. Men for å si det med Tommy ( & Tigeren) " det e kje den ting me kan"

Vel framme i hytta ble alle innlosjert i suiter, navn fikk vi på dørene. Det ble gjort grundig forskning på hvor fort er det mulig å bevege seg i gangene og trappene før det kan kvalifisere som løping, som ikke var lov. 

 

Mat må vi også ha. Elisabeth - Kokken hadde tomatsuppa klar. Skikkelig speider gourmet. 

Litt praktisk info må til, litt mer herlig lurveleven og så var det soveposer på gjengen.

 Første natta var det nesten ingen vandrere i hytta. Jane hadde sjarmert  en grunneier oppi lia og ordnet  med teltovernattingsplass,  en snøscooter til å transportere alt utstyret opp. Vandrerne gikk på ski opp til Donsen og rigget lavu med ovn.  Det trengtes, for det kom jammen litt snø den natta.  Hva som siden hente etter at Bodil og Jane hadde returnert til sivilisasjonen, vel det får vi bare spekulere i. Kan vi kanskje oppfordre noen av vandrerne til å fortelle selv ?

Kokk og kokkeslask hadde på vekkerklokke og var klar med frokost klokka 8.  Resten av gjengen ble vekket av skikkelig speidervekkerklokke. (  2 stifinnere med grytelokk og sleiv - sinnsyk lyd ) Det er sikkert mulig å bestille sånn vekking av de fleste speidere.  Etter en haug med skiver og kakao, ble matpakkene smurt og sekker pakket. Det var ikke alle som syns det var helt nødvendig å følge oppfordringen om å klisse med solkrem (hvem kunne vi jo se om kvelden)

Flagget til topps utfor, så for gjengen av gårde. Noen på en lang og andre på en kort skitur. Til og med kokken fikk seg en tur i sola. Kokkeslasken derimot hadde gjort et strategisk valg og lånt ut sine ski og sko til en uheldig speider som hadde vokst litt i alle ender siden sist. Ja da, ja da ,Carsten jeg vet det var en teit unnskyldning, men det er nå en gang veldig flott i solveggen også. Med kakao og dagens aviser ble jeg også svett.

De som var igjen i hytta ble raskt konvertert til ekstra kokkeslasker og var klar med vafler og kakao når skiløperne returnerte.  Man trenger bare ett bord, ei vaffelpresse, masse kakao og saft, sol og snø, ja så ha man skikkelig afterski.

Utrolig masse energi inni speidere. Etter kun kort pause og litt snacks innabords var de klar for nye aktiviteter. Det ble spilt spill og kort, lest Donald og aviser, det ble øvd på kveldens forestilling, "løpt" i gangene, flørta, de sto på ski (ute).

Taco er speidermat ! Speider mat er god mat, og det var store mengder som forsvant fra taco bufféten. Etter nok en oppvask var der klart for turens store høydepunkt. 

LEIRBÅL!  En hver som har vært på tur med RiskaSpeiderne vet hvor kult det er, og de som ikke har fått være med. Vel de har gått glipp av  noe her i livet. Vandrerne hadde regien og styrte kveldens show med sikker hånd, selv om det var litt forvirring rundt dressvalget.. Ja for man stiller jo selvfølgelig i dress. 

Det var vitser, stand-up, leker, spring å finn, sang og allsang, gitarspilling, solosang. quis, og enda mer stand-up, gitarkameratene var innom. Terning kast 6. som vanlig.

Etter showet satte vi pris på kjekke mor'er og far'er som hadde sendt med kaker i store lass, og kokken hadde klart ett sunnere alternativ - grønnsaker med dipp.

Selv med sukkernivået øverst på barometeret sovnet gjengen på ett blunk.  Det var noen som trengte ett par strøk med Aloe før de var klare for soveposen, og som ekte speider var kokkeslasken beredt med lindring på tube.

Søndag i vintersportshelga er OL dag. Ja ja etter at vi hadde spist ett lass med skiver og pakket sekker og sånn.  Vandrere og Rovere hadde laget et kjempe opplegg. Patruljene kjempet om poeng på de forskjellige postene.

Etter at de 13.? vinterolympiske speiderleker var over var det OL Lunsj - Pølser :D  Hytta var nå på mirakuløstvis ryddet og vasket, og alt var klar for å bæres ned til biler, som igjen kjørte skytteltrafikk ned til bussholdeplassen.   Alt og alle inn i bussen igjen og hjem over med oss,

Alle var enige om at det hadde vært en fin tur og vi gleder oss allerede til neste år og ny hytte - Turistforeningens hytte på Ådneram er allerede bestilt  20-22 mars 2009.  Finn fram kalenderen og kryss av den helga allerede nå!